RECEPT: Nutela Torta

Nutella torta


Sastojci:
  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 125 g bezglutenskog brašna
  • 80 g lanenog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 kašika Nutelle
  • 100 g krupno mljevenih lješnjaka
Upalite pećnicu na 180 °C.
Priprema:

1. U zdjeli mikserom pjenasto izmiksajte žumanjce i šećer, te dodajte ulje i mlijeko. Zatim dodajte bezglutensko (možete koristiti i glatko pšenično) i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješajte pjenjačom dok se sve na poveže.
2. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.
3. Dodajte 2-3 kašike Nutelle i 80 grama krupno mljevenih lješnjaka. Smjesu prelijte u kalup za tortu i pecite 25 minuta.
4. Kada je torta pečena izvadite ju iz pećnice i ostavite da se malo ohladi, te ju premažite s Nutellom koju ste prethodno zagrijali na pari kako bi se lakše mazala. Ukrasite preostalim lješnjacima i torta je spremna za jelo!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »