Nutella torta
Sastojci:
- 4 jaja
- 80 g šećera
- 100 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 125 g bezglutenskog brašna
- 80 g lanenog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 6 kašika Nutelle
- 100 g krupno mljevenih lješnjaka
Priprema:
1. U zdjeli mikserom pjenasto izmiksajte žumanjce i šećer, te dodajte ulje i mlijeko. Zatim dodajte bezglutensko (možete koristiti i glatko pšenično) i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješajte pjenjačom dok se sve na poveže.
1. U zdjeli mikserom pjenasto izmiksajte žumanjce i šećer, te dodajte ulje i mlijeko. Zatim dodajte bezglutensko (možete koristiti i glatko pšenično) i laneno brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješajte pjenjačom dok se sve na poveže.
2. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.
3. Dodajte 2-3 kašike Nutelle i 80 grama krupno mljevenih lješnjaka. Smjesu prelijte u kalup za tortu i pecite 25 minuta.
4. Kada je torta pečena izvadite ju iz pećnice i ostavite da se malo ohladi, te ju premažite s Nutellom koju ste prethodno zagrijali na pari kako bi se lakše mazala. Ukrasite preostalim lješnjacima i torta je spremna za jelo!