Aljaska, Obećana Zemlja.

Ova zemlja plaća ljudima koji stalno žive tamo.

Ako niste zimomorni, ne smetaju vam ostale zimske radosti i polarni medvjedi, možda je ovaj program naseljavanja, koji je ujedno i najpoznatiji širom svijeta, prava stvar za vas.

Naime, Aljaska plaća ljudima koji stalno žive tu.

Naravno, da bi dobili novac, prvo morate dokazati da ste se preselili za stalno. A kada to učinite možete očekivati i do 18.000 dolara (malo više od 16 000 eura), svake godine, bespovratno.

Potrebno je da svake godine na Aljasci provedete 190 dana i da niste osuđivani, i jednom godišnje ćete dobiti ček zato što ne napuštate državu.


Aljaska je je poluotok na sjeverozapadu Sjeverne Amerike i 49. država SAD-a. Površina joj je oko 1,5 milijun kvadratnih kilometara, a na tom prostoru živi 655,435 stanovnika (2004.) Hladna subpolarna klima uzrok je sirovim uvjetima života. Važnost Aljaske uvjetovana je strateškim položajem i velikim rudnim (osobito zlato i srebro) i šumskim bogatstvom, te ribolovom.
18. listopada 1867. u jednoj vojnoj bazi na istoku Aljaske, spuštena je zastava Carske Rusije, a na jarbol je podignuta zastava SAD, čime je označen prelazak Aljaske u vlasništvo SAD-a. Naime, SAD su kupile milijun i pol četvornih kilometara potpune divljine po cijeni od 4 centa po jedinici, što se kasnije ispostavilo kao jedna od najpametnijih transakcija u povijesti, potvrđena je kada su na Aljasci otkrivene velike zalihe nalazišta naftezemnog plina i ruda.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »