Pogrešno shvaćen gest MESSI-a izazvao negodovanje u Egiptu...


Najveća zvijezda svjetskog nogometa, Argentinac Lionel Messi izazvao je pravi haos nakon što je u gostovanju na egipatskom MBC-u donirao svoje kopačke u humanitarne svrhe. Zastupnik u egipatskom parlamentu Said Hasasin kazao je kako je njegov potez bio uvredljiv.




Hasasin je otišao toliko daleko da je u jednoj emisiji skinuo svoje cipele i kazao kako bi ih volio donirati Argentincima.

- Egipćane nitko nije ovako uvrijedio u posljednjih sedam hiljada godina. Pogodit ću Messija ovim cipelama. Ovo je moja cipela i doniram je Argentini.


Predstavnik egipatskog nogometnog saveza AzmyMegahed također se uključio u emsiju i kazao kako 'siromašnim' Egipćanima ne treba Messi.


- Ako nas je htio uvrijediti onda mislim da bi si trebao te kopačke staviti na glavu i na sve glave onih koji ga podržavaju. Ne trebaju nam njegove kopačke, kao ni milostinja Židova i Izraelaca. Bolje da je donirao te kopačke Argentincima, i tamo ima siromašnih.

- Najveće blago pisca je njegovo pero, nogometašima su to kopačke. Nadam se da sad možemo prestati raditi problem ni oko čega - poručio je bivši egipatski reprezentativac Mido .

Mona El-Sharkawy, voditeljica emisije u kojoj je Messi donirao kopačke, kazala je kako je sve bio nesporazum.

- Ovo je krivo! U našoj emisiji uvijek od gostiju tražimo da nam poklone mali suvenir kako bismo to kasnije mogli staviti na aukciju. Šokirana sam posljednjim događanjima. Messi nikad nije rekao da će donirati svoje kopačke u humanitarne svrhe.

Adriano to miss El Clasico due to hamstring injury




The Brazilian defender has been ruled out of Saturday's clash against Real Madrid as Barcelona look to widen their lead at the summit of La Liga with victory at Camp Nou

Barcelona defender Adriano will miss this weekend's Clasico with a hamstring injury.

The defending La Liga champions host arch rivals Real Madrid at Camp Nou on Saturday as they aim to further cement their grip on top spot.

Luis Enrique's men are nine points ahead of second-placed Atletico Madrid, with Zinedine Zidane's Madrid side a point further back in third.

Trojac MSN preći će čak 62.352 km (avionom) uoči El Clasica


Izračunato je kako će Barcin trio izvanzemaljaca MSN, Messi, Suarez i Neymar (dakako s njima i Mascherano i Dani Alves), uoči Clasica s Real Madridom zajedno preletjeti čak 62.352 kilometra!



Ukalkulirani su povratni letovi iz Barcelone prema južnoameričkim destinacijama u Brazilu, Urugvaju i Argentini, pa onda i kontinentalne vožnje na kvalifikacijske utakmice. Brazilci su igrali u Recifeu, pa će sada u Asuncion, Argentinci su gostovali u Santiago de Chileu, pa se vraćali u Buenos Aires, dok su Urugvajci letjeli na relaciji Montevideo-Recife-Montevideo.

Suarez leti 15 sati

Na kraju tih beskonačnih putešestvija Messi i Mascherano će, jutro nakon utakmice s Bolivijom u Cordobi, zajedno prevaliti let Buenos Aires – Barcelona od 12 sati i 40 minuta. Dan putovanja je četvrtak pa će svoj jedini trening u Barceloni uoči Clasica odraditi u petak. Još dulji let, gotovo 15 sati u zraku, imat će Luis Suarez iz Montevidea.

I za 24 sata igrat će najveći derbi na svijetu, jet-lag Clasico. Nastup desinkroniziranoga i neizrecivo umornoga organizma.

Usporedba kilometraže MSN-a s onom Realovoga moćnoga trojca BBC (Bale, Benzema, Cristiano) u tjednu reprezentacija gotovo je pa smjehotresna. Benzema je suspendirani francuski reprezentativac i nije se maknuo iz Madrida.

Kao ni Gareth Bale, koji je dobio poštedu Velšana zbog rođenja kćeri (22. ožujka rođena je Nava Valentina Bale), pa je u akciju morao samo Cristiano Ronaldo. A njegova ‘odiseja’ uključivala je dvije vožnje nekom od 19 garažiranih zvijeri (Bugatti, Lamborghini, Bentley, nekoliko verzija Porschea, Ferrarija i Audija, Maserati...) od ukupno 882 kilometra. Od Madrida do Leirije i natrag. Portugal je, naime, tamo ugostio Bugare, a danas će Belgijce.

CR stiže na trening

Pa se Ronaldo lijepo naspava, u srijedu poslije doručka krene u Madrid i poslijepodne je na treningu Reala. U četvrtak, dok su Messi i društvo još u zraku, CR je svjež, poletan i čio.

I u takvim okolnostima, kada je Real u golemoj prednosti pred najvećim suparnikom, iz madridskog kluba još uvijek imaju obraza kukati zbog Modrićeva statusa kod Čačića.

Zamjeraju što je njihov stožerni igrač odigrao svih 90 minuta protiv Mađara.

“Modrić nije dobio predah u dresu reprezentacije. Iako ga čeka derbi s Barcelonom, Luka je odigrao svih 90 minuta protiv Mađarske u Budimpešti. Real Madrid bio je iznenađenČačićevom odlukom jer je hrvatski izbornik napravio samo jednu izmjenu, i to u 75. minuti kada je teren napustio Kovačić”, napisao je list As, očito naklonjen Real Madridu, jer tvrdi kako je Barca uoči Clasica u boljoj poziciji (!?).

– Rakitić je propustio obje utakmice zbog ozljede, dok su Realovi igrači Modrić i Kovačić igrali 157, odnosno 108 minuta. Zidane je imao sreće pa mu se nitko nije ozlijedio – zaključuje As, prigodno ne spominjući kako je španjolski izbornik Del Bosque izostavio Iniestu i Busquetsa za prijateljske utakmice protiv Talijana i Rumunja.

Alex Iwobi’s dad couldn’t believe his son played at the Camp Nou

Chuka Iwobi, the father of Alex Iwobi, couldn’t believe that his son started for Arsenal at the Camp Nou earlier this month, revealing just how proud he was of the teenager.





The 19-year-old has made his breakthrough into the Arsenal first-team this season, making his first Premier League appearance in the 3-0 win at Swansea City back in October, but it was still a surprise that Arsene Wenger started him in the second leg of their last 16 Champions League tie with Barcelona, trailing 2-0 on aggregate.

However Iwobi, along with Mohamed Elneny, was one of the bright sparks for the Gunners on the night, as they lost 3-1 to the Catalan giants, going out 5-1 on aggregate. The performance of the teenager did soften the blow somewhat, while he followed that up with his first goal in Arsenal’s next clash with Everton last weekend.

Iwobi’s dad missed the goal at Goodison Park, but reflected on his son’s impact for Wenger’s side in recent games, particularly the clash with the reigning European champions.

“I couldn’t make the game because of the distance and the fact that the manager does not announce the team sheet until very late in the day,” Chuka told The Sun. “The week before that, he played at the Camp Nou against Barcelona and the likes of Neymar, Messi and Suarez. At 19?

“That was a big moment, it was unbelievable. I kept pinching myself and couldn’t believe it. I asked ‘Is that really Alex?’ It’s beyond words how proud I am.”

As well as his goal, Iwobi has created one chance and won 23% of his duels in six Premier League appearances this term, with a shot accuracy of 67%.

Arsenal sit third on 55 points following the win at Everton prior to the international break, six behind Tottenham Hotspur in second and 11 adrift of leaders Leicester City with just eight games remaining.

Alex Iwobi’s goal against Everton last weekend.
Next up for Wenger’s men is a home clash with Watford this weekend, who just a few weeks ago knocked them out of the FA Cup at the Emirates in the quarter-finals.



Legenda o gradnji Kineskog zida od koje ćete se naježiti

Kineski zid


Iako se ne vidi s Mjeseca u što još mnogi pogrešno vjeruju, Kineski zid je i dalje jedna od najpoznatijih građevina, a kad pročitate koje sve tajne skriva, bit će vam još i fascinantniji. 

Kineski zid građen je vijekovima – prve utvrde za obranu od napada nastale su još u petom vijeku prije Krista, a gradnja je nastavljena sve do 17. vijeka! Najpoznatiji dijelovi zida građeni su ipak između 15. i 17. vijeka, za vrijeme dinastije Ming, kad je zid dobio prepoznatljiv oblik koji danas najčešće i viđamo na fotografijama. 

Kad je cijeli zid povezan protezao se na ukupno 8851 kilometara, s prosječnom visinom od 15 metara, a širine od 7 metara. UNESCO ga je u međuvremenu uvrstio na popis Svjetske baštine, a do dana današnjeg ostao je jedna od najfascinantnijih građevina koje su napravile ljudske ruke. 



Naravno, uz takvu građevinu vezane su i brojne legende....

"S koljena na koljeno rado se prepričava priča plemenite i hrabre djevojke Meng Jiang Nu, koja se zaljubila i udala za Fan Xilianga. Iako je željela sakriti svojeg mladoženju od kineskih vlasti koji su tražili radnu snagu za građenje zida, Fana su odveli upravo s tim ciljem. Meng nije više od godine dana čula nikakve vijesti o svojem suprugu, pa ga je odlučila posjetiti. 

(Šta je sve stavljeno u ove zidine nikada se neće znati sa sigurnošću)

Na dugom putovanju koje je potrajalo dvije godine naišla je na mnoge prirodne prepreke, ali je konačno došla do dijela zida na kojem je radio njezin suprug. Nažalost, prešla je toliki put da bi saznala kako je Fan umro od iscrpljenosti. Čuvši to, Meng nije mogla zadržati svoju tugu, tako da je plakala tri dana uzastopce. Legenda kaže kako je uslijed toliko plakanja, Meng svojim suzama srušila dio zida.

Legendom o Meng i Fanu željelo se ukazati na to koliko je ljudi životom platilo izgradnju zida radeći u teškim i nemogućim uvjetima. Neki historičari tvrde da je zid gradilo gotovo dva miliona radnika, te da su mnogi završili s fatalnim posljedicama zbog neishranjenosti, umora ili nesretnim slučajem. 



Postoje jezive priče kako su sva ta tijela zazidana u Kineski zid, te su postala sastavni dio ove turističke atrakcije, koje svake godine posjete milioni svjetskih putnika. Istina ili laž? Nismo sigurni želimo li u ovom slučaju znati pravu istinu.

Nou Camp Stadion

Camp Nou


Camp Nou otvoren je 24. rujna 1957. godine, na blagdan gradske zaštitnice Gospe od Milosti. Čast suprotstaviti se Barceloni na otvaranju novog stadiona pripala je selekciji igrača iz Varšave, a utakmica je završila pobjedom Barcelone 4:2. Stadion je u početku primao 93.053 gledatelja.



Barcelona je do 1957. domaće utakmice igrala u na stadionu Les Corts, no kapacitet od 60.000 gledatelja jednostavno je postao premalen te se krenulo u gradnju novog stadiona. 'Estadi del FC Barcelona', kako se izvorno zvao, ubrzo je stekao nadimak 'Camp Nou', što bi u prijevodu značilo 'novi teren/igralište'. Zanimljivo je da je taj naziv postao služben tek u sezoni 2000./2001., kada su klupski članovi glasovanjem donijeli odluku o preimenovanju.



Tijekom godina, Camp Nou je nekoliko puta povećavao kapacitet, sve do maksimalnih 120.000 gledatelja za Svjetsko prvenstvo 1982. godine. Taj golemi broj mogao se ostvariti zahvaljujući tome što su nekoć bila dozvoljena stajaća mjesta, pa je njihovim ukidanjem kapacitet smanjen na 98.787 mjesta.

Prijevoz do Camp Noua
Oko stadionskog kompleksa nalaze se brojne postaje podzemne željeznice.

Ako koristite liniju L3, možete izaći na postajama Zona Universitaria, Palau Reial i Maria Cristina. Putujete li linijom L5 (plava), možete izaći na postajama Collblanc i Badal. Sve su postaje od stadiona udaljene 5-10 minuta hoda.
Program posjeta 'Camp Nou Experience'

Stadion možete razgledati u sklopu programa Camp Nou Experience, koji u paketu donosi ulaznice za muzej i multimedijski prostor te razgledavanje stadiona.


FCB muzej i multimedijska zona


Klupski muzej vrlo je moderno uređen te se smatra trenutačno najmodernijim muzejom nogometnih klubova. Možete vidjeti trofeje koje su osvojili Barcelonini nogometaši, razgledati interaktivne izloge, naučiti nešto o klupskoj povijesti koristeći interaktivne zaslone, pogledati zanimljive utakmice i slavne majstorije nekih od najpoznatijih svjetskih nogometaša itd.
Tunel za igrače

Jeste li se ikada pitali kako je to zaputiti se iz svlačionice prema travnjaku jednog od najvećih svjetskih stadiona, gdje vas čeka skoro 100.000 gledatelja? Ako ste se naježili već na samu pomisao, sigurno ćete uživati hodajući tunelom u kojemu su posljednje trenutke prije početaka utakmica provodili, ili još provode, nogometni genijalci kao što su Suarez, Kubala, Cruyff, Maradona, Ronald(inh)o, Messi, Xavi ili Iniesta. Doduše, na stadionu će vas dočekati tek znatiželjni turisti i stadionski djelatnici, no zato ćete na miru moći uživati u promatranju Camp Noua.

Teren


Mnogima najdraži dio stadionskog razgledavanja jest posjet samom terenu, odnosno travnjaku. Dozvoljeno je kretati se u zoni oko samog igrališta, odnosno klupa za igrače. Na teren se, zbog očuvanja travnjaka, ne smije.
Novinarske prostorije

Poznate scene konferencija za medije, na kojima se treneri i igrači obraćaju javnosti, također mogu postati stvarnost ako posjetite konferencijsku dvoranu ili novinarske lože, odakle se milijunima ljudi širom svijeta prenose Barcelonine utakmice. Naravno, iz novinarskih loža pruža se izvrstan pogled na cijeli stadion, što je razlog više da ih posjetite.

Plan sjedenja na stadionu



Svlačionica za gostujuću ekipu

Svlačionicu Barceloninih igrača nije moguće posjetiti, zato što igrači ondje čuvaju svoje stvari. No, zato možete posjetiti prostorije namijenjene gostujućim ekipama, u kojima su jednom ili više puta boravili gotovo svi nogometni velikani. Neke od njih možete vidjeti na zaslonima iznad ormarića za igrače, a tu je i, primjerice, velika ploča na kojoj se iscrtavaju taktike kojima se pokušava pobjediti domaćine.

Radno vrijeme

-Stadion se može posjetiti svakodnevno, osim na Božić i Novu godinu, od 09:30 ili 10:00 do 18:30 ili 19:30.

-Na dane utakmica, moguće je posjetiti samo Muzej i to do tri sata prije početka utakmice (na dane utakmica prvenstva i Kraljevskog kupa) ili do 15 sati (Liga prvaka).

Cijena ulaznica-obilaska

.........................................................................
VIŠE OD KLUBA, DEFINITIVNO



Novo upozorenje Gmail-a - ako ga dobijete, u velikim ste problemima



Noviteti iz Google


GOOGLE je odlučio još više unaprijediti sigurnost Gmaila novim upozorenjem koje korisniku govori da je meta hakera koji rade za državu.

Iako takvi hakerski napadi pogađaju samo oko 0,1 posto korisnika Gmaila, Google je uveo upozorenje koje će se pokazati preko cijelog ekrana dođe li do toga, prenosi Engadget. Ono sadrži i upute o tome kako dalje postupiti da se zaštitite.


Ovo je još jedno u nizu Googleovih pokušaja da poveća sigurnost svoje iznimno popularne mail usluge. U februaru su uveli simbol crvenog lokota koji upozorava primatelje elektroničke pošte na potencijalno štetne poruke.

Barcelona manager Luis Enrique will be given a transfer kitty of around €60m (£47m, $67m)


Barcelona manager Luis Enrique will be given a transfer kitty of around €60m (£47m, $67m) – plus the money generated by potential sales – to bolster his squad during the summer transfer window with a world class centre-back in Aymeric Laporte, a versatile forward like Sevilla's Kevin Gameiro and Denis Suarez, according to Mundo Deportivo. Meanwhile, the Spanish publication claims that Douglas, Thomas Vermaelen, Marc Bartra, Adriano, Jordi Masip, Sandro Ramirez, Alen Halilovic and even Dani Alves face an uncertain future at the club.

The La Liga giants have publicly admitted that signing a centre-back to partner Gerard Pique is the top priority for the summer transfer window. Mundo Deportivoclaims that Athletic Bilbao's Aymeric Laporte remain on the top of their list despite the fact the Under-21 France international is expected to miss the rest of the campaign after he suffered a serious injury in his ankle whilst international duty. Paris St Germain's Marquinhos and Chelsea starlet Andreas Christensen, who is on loan at Borussia Monchengladbach, are the other choices. The report, meanwhile, claims that Barcelona have decided to end their interest in Atletico Madrid's Jose Maria Gimenez and Everton duo John Stones and Funes Mori.

£19.6m striker

Luis Enrique has also demanded the signing of a versatile forward to serve as a back-up for the MSN trident – Lionel Messi, Luis Suarez and Neymar. Barcelona officials plan to spend most of their budget in the centre-back so are looking for a more affordable option to bolster the attack with a striker worth up to €25m (£19.6m) Celta Vigo forward Nolito was the top target in January but Sevilla in-form striker Kevin Gameiro has emerged as the new top candidate.
Denis Suarez

Barcelona, as club technical director Robert Fernandez recently admitted, have also decided to activate the option to lure Denis Suarez back to the Camp Nou after an impressive campaign at Villarreal. The Champions League holders sold the former Manchester City academy star to Marcelino Garcia Toral's side last summer but kept an option to buy him back for around €3m(£2.3m) at the end of the current campaign.
Clear-out


The three additions, according to Mundo Deportivo, could also result in up to eight players leaving the club. Douglas, Vermaelen, Bartra, Adriano, Masip and Sandro Ramirez are the main candidates to be part of the clear out while Alves could also be tempted to move away by the Chinese money despite Barcelona would like him to stay. Meanwhile, Halilovic, who is currently on loan at Sporting Gijon, is expected to be sent out for another season to continue his development.

Hawking: Tri stvari koje će pokopati čovječanstvo


Stephen Hawking svakako je napoznatiji po radovima iz astrofizike i po naučnopopularnim djelima, ali također, redovno upozorava na opasnosti koje prijete čovječanstvu. 



Časopis Physics astronomy izdvojio je tri stvari za koje je Hawking rekao da će dovesti do kraja ljudske civilizacije. 

1
Vještačka inteligencija (AI) Hawking je dio male, ali rastuće grupe istraživača koja je zabrinuta zbog “jake” vještačke inteligencije koja bi mogla konkurisati i nadmašiti ljudsku. “Razvoj prave vještačke inteligencije mogao bi značiti kraj čovječanstva”, jasan je Hawking. Njegovo upozorenje bio je odgovor na pitanje BBC-jevog novinara o vještačkoj inteligenciji. Prošlog mjeseca, Hawking, Musk i mnogi drugi naučnici i tehnolozi potpisali su otvoreno pismo u kojem upozoravaju na opasnost vještačke inteligencije: „Zbog velikog potencijala vještačke inteligencije, izuzetno je važno istražiti kako požnjeti prednosti, a izbjeći potencijalne opasnosti”. Pismo je objavio Institut Future of Life, volonterska organizacija koje nastoji smanjiti prijetnje za opstanak za čovječanstva. 
2
Ljudska agresija Na pitanje koju bi ljudsku manu želio da promjeni, Hawking je odgovorio da je riječ o agresiji: “Možda je bila korisna u doba dok smo živjeli u pećinama; da bismo dobili više hrane, zauzeli veću teritoriju ili osvojili poželjnijeg partnera, ali sada agresija prijeti da će nas sve uništiti”, odgovorio je on. 
3
Vanzemaljci Još 2010. Hawking je rekao da, ako inteligentan vanzemaljski život postoji u svemiru, ne bismo ga htjeli sresti. “Ako nas vanzemaljci ikad posjete, mislim da će ishod biti sličan onom kao kad je Columbus prvi put došao u Ameriku, što nije ispalo jako dobro za Indijance”. Napredna vanzemaljska civilizacija mogla bi postati nomadska, a ti putnici bi vjerovatno htjeli da poraze i kolonizuju svaku planetu na koji bi sljeteli, analizira Hawking. “Ako je tako, ima smisla da iskoriste svaku novu planetu za materijal za gradnju što više svemirskih brodova kako bi mogli nastaviti dalje”. 

Napisao pismo bivšem dečku svoje djevojke: Hvala ti…

Žene diljem svijeta oduševljene su pismom koji je jedan muškarac napisao bivšem dečku svoje djevojke. Pismo u kojem je otkrio mnogo toga o svojoj djevojci brzo je postalo hit, a nakon što ga je objavila Facebook stranica Love What Matters počelo se širiti svim društvenim mrežama.




Muškarcu koji ju je pustio da ode od njega, hvala ti. Hvala ti što si otišao iz njenog života, što si je ostavio. Hvala ti što si mi dao priliku da je volim, priliku da je nastojim učiniti sretnom, da je zadržim kraj sebe. Hvala ti što si je povrijedio. Da nisi, ona ne bi naučila nešto vrijedno. Trudit ću se da joj ja ne nanesem bol, jer me boli kad vidim da plače. Radit ću sve stvari koje ti nisi znao napraviti poput toga da budem tu za nju kad je usamljena, brinut ću se da mi bude prioritet i da ne misli da mi je samo jedna od opcija, slušat ću njene priče, žalopojke i prigovaranja bez obzira na to koliko su bizarna ili klišejizirana.

Dat ću joj svoje vrijeme i pažnju čak i kad ih ne traži. Brinut ću se za djevojku koju ti nisi cijenio. Voljet ću djevojku koju si ti uzimao zdravo za gotovo. Napravit ću sve da je zadržim kraj sebe. Voljet ću je takvu kakva jest, podupirat ću je u svemu što želi postati. Bit ću partner kakav ti nisi mogao biti. Bit ću muškarac koji nikad neće napraviti istu grešku koju si ti napravio. Nikad je neću pustiti”, napisao je zaljubljeni muškarac.

"Rat za šifru” napokon završen: FBI otključao iPhone napadača iz San Barnardina


Bez pomoći kompanije Apple, Federalni istražni biro (FBI) je riješio problem šifre na telefonu teroriste koji je izveo napad u San Bernardinu, čime je okončan višemjesečni “rat za šifru” između FBI-a i Applea, javlja Anadolu Agency (AA).



U decembru prošle godine Sayed Ridvan Farook je izveo teroristički napad u San Bernardinu, a FBI je od Applea zatražio pomoć u otključavanju šifre na njegovom iPhoneu, što je ta kompanija odbila, tvrdeći da bi to predstavljalo sigurnosnu prijetnju za sve korisnike sličnih telefonskih aparata. 

Naknadno je FBI tužio kompaniju Apple pred američkim sudom, ali čelništvo kompanije je ustrajavalo u svom stavu. Američki Sekretarijat za odbranu je jučer uputio federalnom sudu u Californiji dopis u kojem se navodi kako je američka vlada uspješno pristupila podacima u telefonu napadača iz San Bernardina, i da joj više nije ni potrebna pomoć kompanije Apple. 

Minimalistic tatoos...

Tetovaže ne moraju uvijek biti složene, ove slatke, male i suptilne -zglob tetovaže- će zagolicati vaš unutarnji minimalistički duh.


Ne moraju sve tetovaže biti hrabri i svijetle i živahne. Koliko god volimo tetovaže u velikim skalama, Također želimo zadržati osjetljiva mjesta za one manje koje su veličine svega nekoliko centimetara.

Donosimo vam nekoliko simpatičnih tetovaža...


















Jordi Alba najverovatnije propušta El Clasico

Jordi Alba najverovatnije propušta El Clasico

Bek Barselone Jordi Alba najverovatnije će propustiti predstojeći El Clasico sa Real Madridom.




Sljedećeg vikenda će biti odigran još jedan El Clasico, a sve su prilike da će Barcelona u utakmicu ući oslabljena. 



Naime, prvotimac Katalonaca Jordi Alba povrijedio je skočni zglob nastupajući za Španiju u prijateljskoj utakmici protiv Rumunije. Iako još uvijek nije saopšteno koliko će Alba pauzirati, najvjerovatnije neće biti na raspolaganju Luisu Enriqueu u predstojećem susretu sa Real Madridom. 

Barcelona suvereno vlada Primerom u ovoj sezoni, a trenutno ima čak deset bodova više u odnosu na Real Madrid. U slučaju pobjede na Nou Campu, Kataloncima bi se komotno mogao uručiti trofej prvaka, obzirom da je do kraja sezone ostalo premalo vremena za bilo kakve veće promjene.



Barselona je lider Primere, ima deset bodova više od trećeplasiranog Reala.

Prelijepa mjesta za koja nećete verovati da postoje

Na različitim geografskim lokacijama , klimatskim uslovima , i različitih godišnjih doba nude najširi spektar prirodnih čuda : Roza jezera, divna polja lavande, polja lala oduzimaju dah kao kanjoni i planine , tu su i ostala druga mesta za koja je teško poverovati da postoje, ali ipak postoje!


Neke od slika u ovoj kolekciji pokazuju prirodne znamenitosti mesta koje možete videti dok putujete po svetu . Japanci naučili kako da ukrote hiljade orhideja i formiraju romantični tunel od njih, drugi impresivni tunel koji ostavlja bez daha je u Ukrajini kroz koji prolazi voz , tu su i polja čaja koja kasnije završavaju kao topli napici u našim šoljama.

Nije ni čudo što je putovanje jedan od najboljih vidova rekreacije - gledajući ove slike naš um putuje u ove daleke i prelijepe krajeve.

Nakraju, uživajte....


Jezero Hilijer u Australiji


Mendenhall glecer, Aljaska

Planina Roaima, Južna Amerika

Polja čaja, Kina


Polja lala, Holandija



Polja lavande, Engleska


Šuma bambusa, Kina

Tunel ljubavi, Ukrajina
  
Predivni cvetni tunel Visterija u Japanu

Zhangye Zemaljski reljef provincija Gansu Kina