RECEPT: Kiflice na starinski način...

Mehke kiflice, idealan recept za vas...

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 40 gr kvasca
  • 8 dcl mlijeka





Priprema:
Količinu brašna koja vam je potrebna odredit ćete prema vašim potrebama. Jednu kocku kvasca i pola žličice šećera prelijte toplim mlijekom. Kad kvasac nabubri, smjesu izlijte u već stavljeno brašno uz prstohvat soli. Zamijesite tijesto.

Ostavimo tijesto na toplom oko dva sata te ga potom još jednom premijesite s tim da na dasku na kojoj ćete ga razvaljkati stavite još malo brašna. Trebate dobiti ujednačeno tijesto, ni premeko ni pretvrdo. Tijesto razvaljkajte na debljinu prsta, nožem izrežite trokute i rolajte ih u kiflice od šireg kraja trokuta prema užemu.

Slažite ih na nauljeni protvanj i pecite ih oko pola sata na 180 stupnjeva. Prije pečenja premažite ih jajetom i po želji posipajte solju ili sezamom, kimom ili sl. Ovako pripremljene kiflice mogu trajati i dva do tri dana, naravno, ako prije toga ne nestane s tanjura jer će njihov neodoljiv miris itekako privlačiti ukućane.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »