Veoma lahko za spremiti....
Sastojci:
Kora:
- 400 g nekog keksa koji može da se melje
- 1 kašika Nesquika i mlijeko po potrebi.
Fil:
- 500 ml mlijeka
- 4 žumanca
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 100 g šećera
- 6 kašika brašna
- 250 g margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
Dekoracija:
- 2 kesice šlag pjene od čokolade.
Priprema
1. Kora: Keks samljeti, dodati im nesquik pa po potrebi dodavati po malo mlijeka da se dobije smjesa pogodna za formiranje kore. U kalup za cheesecake od smjese formirati koru.
2. Fil: Žumanca umutiti sa 6 kašika šećera i vanil šećerom, dodati brašno i malo mlijeka od ukupne količine, umutiti mikserom da se razbiju grudvice od brašna. Ostatak mlijeka staviti sa 100 g šećera da provri. U provrelo dodati umućenu smjesu i kuvati uz mješanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Margarin umutiti pjenasto pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati 50 g isjeckane čokolade, a u drugi dio dodati 50 g čokolade otopljene na pari.
3. Preko kore nanijeti fil sa sjeckanom čokoladom, zatim preko njega nanijeti fil sa otopljenom čokoladom. Šlag pjenu umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.