RECEPT: Čokoladna torta koja se ne peče

Veoma lahko za spremiti....


Sastojci:

 Kora:

  • 400 g nekog keksa koji može da se melje
  • 1 kašika Nesquika i mlijeko po potrebi.


Fil:
  • 500 ml mlijeka
  • 4 žumanca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanil šećera
  • 100 g šećera
  • 6 kašika brašna
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje

Dekoracija:
  • 2 kesice šlag pjene od čokolade.

Priprema 

1. Kora: Keks samljeti, dodati im nesquik pa po potrebi dodavati po malo mlijeka da se dobije smjesa pogodna za formiranje kore. U kalup za cheesecake od smjese formirati koru. 

2. Fil: Žumanca umutiti sa 6 kašika šećera i vanil šećerom, dodati brašno i malo mlijeka od ukupne količine, umutiti mikserom da se razbiju grudvice od brašna. Ostatak mlijeka staviti sa 100 g šećera da provri. U provrelo dodati umućenu smjesu i kuvati uz mješanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Margarin umutiti pjenasto pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati 50 g isjeckane čokolade, a u drugi dio dodati 50 g čokolade otopljene na pari. 

3. Preko kore nanijeti fil sa sjeckanom čokoladom, zatim preko njega nanijeti fil sa otopljenom čokoladom. Šlag pjenu umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »