Ugovor Luisa Suareza o prelasku u Barcelonu



Football Leaks objavio je ugovor Barceloninog napadača Luisa Suareza o potpisivanju za Barcelonu. Ovo je prvi da je neki Barcelonin ugovor procurio u javnost, nakon niza curenja ugovora bivših i sadašnjih igrača Real Madrida, uključujući Mesut Ozil, Gareth Bale, Luka Modrić, Angel di Maria, Toni Kroos i još mnogih, i Barcelona je došla na red.


Luisa Suareza se preselio u Barcelonu u ljeto 2014. godine iz engleskog velikana, Liverpoola, gdje se nametnuo u pravom svjetlu nalazeći se na vrhu liste najboljih strijelaca ove sezone ispred Lionel Messi-a i brazilske senzacije, Neymara.


Dok je Suarezov prelazak u katalonski klubu navodno koštao £ 75m, sada je jasno - iz ovog "curenja" - da je Urugvajac koštao Barcelonu nešto oko £ 64.98m. Gdje je plaćanje Barcelone Liverpoolu podijeljeno u dijelove i plaća se kako slijedi: £ 13m - 31/7/14, £ 13m - 31/1/15, £ 13m - 31/7/15, £ 13m - 31/1/16 i £ 12.98m - 31/7/16.

Ugovor Luisa Suareza, koji govori o načinu plaćanja i vremenu.



Kako sada stvari stoje, Barcelona još uvijek nije završila plaćanje Liverpool-u i učiniti će to na kraju ove sezone.


Još jedan zanimljivost iz Suarezovog ugovor bio je nedostatak bilo kakve klauzule o isplatama bonusa. To bi  moglo značiti samo dvije stvari... Prvo, uprava Liverpool-a nije htjela da se dogovori oduze, htjeli su da se transfer što prije realizira. Drugo, oni su kroz iznos - £ 64.98m koji je visok iznos - kroz tu cijenu nadoknadili nedostatak te klauzule.

Zanimljiva stvar desila se sezonu prije prelaska u Barcelonu, Luis Suarez je bio uključen u velikoj prepirku u klubu nakon što je Arsenal uvidjeo kako Urugvajac ima klauzulu o raspuštanju. Arsene Wenger i uprava Arsenala su ponudili £ 40000001 na dojavu da će bivši Ajaxov čovjek biti u mogućnosti da pregovara sa Arsenalom, ali Liverpool je negirao postojanje takve klauzule i objavljeno je da Wenger nije bio voljan da gubi vrijeme i ide na sud zbog potpisivanja igrača.


Suarez je čak izašao u javnost kako želi napustiti Liverpool, ali na kraju je ostao u klubu i preselio u Španiju sljedeće ljeto.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »