Najskuplja Drvena Olovka Na Svijetu...


Najbolji ili skoro savršen poklon, za svakog pisca ili umetnika bi sigurno bila olovka. Naravno, teško da bi se ko odlučio da za poklon spremi "Ultimate" drvenu olovku...

, koja je predstavljena kao ograničena edicija Graf von Faber-Castell Perfect Pencil

Veovali ili ne ova drvena "Ultimate" olovka košta neverovatnih 12.800 dolara.! Inače ovo je kako smo rekli ogranićena serija i napravljeno je svega deset ovakvih olovaka

Drvene olovke "Ulitmate" napravljene su od 240 godina starog drveta masline i 18-karatnim bijelim zlatom. U svom dizajnu, ova olovka ima gumicu za brisanje i rezalo (zarezač) , a trenutno, samo postoji samo pet ovakvih u čitavom svetu.!

Ova najskuplja drvena olovka na svetu sadrži 99 različitih djelova, a njen kraj i produžetak napravljeni su od paladijuma od belog zlata. Njen poklopac sadrži tri dijamanta ispod čuvenog Faber-Castell grba.

Grof Anton Volfgang von Faber-Kastel, koji je skoro preminuo, a koji je predstavio sve najbolje elemente ove kompanije, svakako je dobro poznavao instrumente za pisanje.

Proizvodnja olovaka, drvenih bojica, penkala i drugih instrumenata za pisanje bili su njegov porodični posao još od davne 1761.godine, kada je Kasper Faber u Štajnu, Nemačkoj, započeo prvi, njihovu proizvodnju.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »